Trakker Producten

Bivvy Schoonmaken:

Voor het reinigen van technische stoffen, zoals die gebruikt worden in bivvies, raden wij het gebruik van de Revive Shelter Complete Care Kit aan.

Maak je Bivvy schoon wanneer hij op staat met warm water en een spons. Niet schrobben.

Meestal is het voldoende om de bivvy af te spuiten en modder en vuil met een spons te verwijderen om opeenhoping te voorkomen.

GEBRUIK GEEN WASMIDDELEN VAN WELKE SOORT DAN OOK. Deze zullen de beschermende coating van het doek verwijderen.

Het kan erg modderig zijn aan de waterkant, dus raden we aan om speciale aandacht te besteden aan ritsen, houd de tanden vrij van modder, omdat dit de werking van de ritsen kan belemmeren. Dit zorgt er meestal voor dat de rits moeite heeft om vrij te glijden, vaker wel dan niet, wat resulteert in een geforceerde ritssluiting die uiteindelijk mislukt. FORCEER NOOIT EEN RITS, aangezien dit blijvende schade aan de tanden kan veroorzaken.

Nogmaals, neem de tijd om je bivvy te drogen voordat je hem inpakt.

Kan ik mijn Bivvy opnieuw behandelen? En hoe?

Na verloop van tijd zal de coating aan de buitenkant van het doek slijten, een goede indicator is wanneer het materiaal donkerder wordt en het water vast lijkt te houden. In dit stadium zal het materiaal geen druppels meer vormen op het doek en gemakkelijk van de Bivvy glijden.

Wanneer je dit opmerkt, raden wij je aan de Revive Shelter Re-proofer Kit te gebruiken om de stof zijn oorspronkelijke kwaliteiten terug te geven.

Dit product zorgt er ook voor dat het ademend vermogen van het Aquatexx EV® doek op geen enkele manier wordt aangetast.

Breng dit eenvoudig aan op de Bivvy/Brolly met een borstel of een verstuiver, zorg ervoor dat het volledig droog is voordat je het opbergt.

CONDENSATIE

Als je wakker bent geworden met vocht aan de binnenkant van je bivvy, zou je kunnen denken dat het de hele nacht heeft gelekt, maar de meest waarschijnlijke oorzaak is condensatie. Condensatie komt voor in alle bivvies en de hoeveelheid condensatie kan door verschillende factoren variëren.

Lekt mijn bivvy of is het condens?

Het is zeer onwaarschijnlijk dat je bivvy gaat lekken, aangezien Trakker bivvies zijn gemaakt van de nieuwste, zeer waterdichte stoffen met sterke naden, die vervolgens zorgvuldig worden afgedicht met tape om het slechtste weer buiten te houden. De reden voor water in je bivvy is meestal te wijten aan condensatie.

Waarom condenseert mijn bivvy?

Condensatie wordt veroorzaakt doordat warme lucht aan de binnenkant van de bivvy de relatief koele bivvystof raakt, waardoor deze in vocht verandert. Condensatie kan zich in verschillende vormen voordoen, van druppeltjes in de bivvy tot plekken rond het hoofdeinde, of in sommige gevallen overal.

Waardoor wordt condensatie erger?

Zware regenval kan de condensatie erger maken, waardoor mensen vaak denken dat hun bivvy lekt. Dit komt omdat regenwater aan de buitenkant van een tent of regenwater dat uit het doek verdampt, het doek snel afkoelt en condensatie veroorzaakt wanneer de warme lucht erin de tent raakt.

Na hevige regenbuien zie ik wat kuiltjes/rimpeltjes in mijn Aquatexx EV® bivvy. Is dit een probleem?

De coating die aan de binnenkant van het doek is aangebracht, is ontworpen om condensatie tot een minimum te beperken. Aan de binnenkant van de shelter kunnen zich kleine kuiltjes/rimpeltjes vormen, omdat de binnencoating vocht absorbeert en het via de buitenstof afstoot. Dit zal duidelijker zijn tijdens periodes van hevige regen of vochtige omstandigheden, wanneer de condensatie normaal gesproken hoog zou zijn.

Dit is een tijdelijk fysiek effect en dit borrelende effect zal verdwijnen na het drogen.

Hoe beperk ik condensatie in mijn Aquatexx EV® bivvy tot het minimum tijdens gebruik?

  • Gebruik waar mogelijk een overwrap, skullcap of innercapsule. Deze bivvy accessoires zijn ontworpen om een luchtspouw te creëren tussen het binnen- en buitendoek, waardoor condensatie aanzienlijk wordt verminderd. Ze kunnen het nog steeds niet volledig elimineren in de meest ernstige omstandigheden, maar in de meeste situaties helpen ze enorm.

  • Verhoog de ventilatie. Eén persoon kan per nacht meer dan één liter transpiratievocht produceren, dus een effectieve manier om condensatie te verminderen is door je deur en/of ventilatieopeningen open te laten (als het weer het toelaat).

  • Gebruik een grondzeil. Een enorme hoeveelheid vocht komt via de grond naar boven, daarom voorkomt het gebruik van een grondzeil dat het in je bivvy komt.

  • Kook of gebruik nooit kachels in je bivvy. Het belangrijkste punt hier is veiligheid. Het is uiterst gevaarlijk om verwarmingstoestellen in je bivvy te gebruiken. Tijdens het koken komen er grote hoeveelheden vocht vrij in je bivvy, daarom gebruiken we afzuigkappen in onze keukens thuis, kook daarom altijd buiten je bivvy. In koude omstandigheden raden we aan om, in plaats van je bivvy te verwarmen, de juiste kleding en slaapzakken te gebruiken.

  • Blijf van het bivvy doek af. Het is soms moeilijk te vermijden, maar je bed, stoelen, tassen of andere items mogen geen bivvy doek raken, omdat dit de effecten van condensatie kan vergroten.

  • Berg natte spullen buiten op. Laat geen vochtige spullen in je bivvy drogen, zoals kleding, handdoeken, laarzen enz., omdat dit de gevolgen van condensatie veel ernstiger kan maken.

  • Vermijd het om je bivvy compleet te sluiten. Een natuurlijk briesje kan helpen bij ventilatie, terwijl een compleet afgesloten ruimte condensatie kan bevorderen.

  • Zorg voor een droge handdoek. Als de omstandigheden erg zwaar zijn, vooral in vochtige omstandigheden waarbij je de richtlijnen hebt gevolgd en je nog steeds condensvorming krijgt, gebruik dan gewoon een droge, schone handdoek om de condens weg te vegen.